Lördag 11/1

2014-01-11 @ 21:28:26
Sen jag skrev sist, har jag stundtals mått ganska dåligt. Freja har svajat i sina värden, ett tag låg hon lika lågt som hon gjorde förra hösten, när hon var som sämst.
Vi valde att hålla oss för oss själva innan jul, så hon inte skulle dra på sig nåt onödigt. Svårt att inte kunna leva som alla andra och kunna göra det man vill. Har ställt in en del saker, när hon varit extra känslig. Vi fick sticka en gång från Lasses bror, bara för deras flicka fick feber. Freja blev jätteledsen och grät väldigt länge efter att vi kommit hem. Vi hade ju lovat henne att vi skulle stanna och äta där, fast vi inte borde lova nåt egentligen.
Svårt att förklara det för henne, när jag själv tycker det är väldigt jobbigt med de här upp och nergångarna.
Svårt för någon som inte varit i denna situation att förstå kanske. Ni tänker kanske "klart man gör det bästa för ens barn".
Självklart, men någon gång hoppas man att man kan få ha det som alla andra och precis när man tror att man kanske har det inom räckhåll...Då kommer febern, dåliga värden eller är det nån annan som kan tänkas smitta henne.
Just dessa veckor som gått har man varit extra på sin vakt. Med tanke på att hon varit extra infektionskänslig, så har man bara tänkt..kommer vi få fira jul själva? Ingen nyår? Kommer hon få fira sin födelsedag hemma?
Just den här oron HELA tiden, gör att man kanske inte ser allt det positiva som faktiskt finns här varje dag. Tur man fått 3 så fantastiska barn, som gör vardagen så meningsfull.
Hon har mått alldeles utmärkt dessa veckor, trots hennes låga värden. Glad och sprallig precis som hon ska vara. Förutom hennes hosta som varat i 3 månader nu. Hon har inhalerat varje dag och är mycket bättre, men den vill inte riktigt ge upp.
 
2013 var ett av de värsta åren i mitt liv, men också det bästa året i mitt liv. Freja var sjuk varje dag hela året, men det var även detta år då Lasse och jag gifte oss och köpte hus. Fast om några år kommer man bara minnas det som var bra, så det får väl bli det bästa året trots allt!
Eller näst bäst, på första plats kommer åren 1999 och 2011. Den 26 Februari 1999, fick jag mina tvillingar, Anton och Matilda. 1,3 kg vägde dom. Matilda var 36cm och Anton var 37cm lång. Nu fyller dom 15år nästa månad och båda är 173cm långa! (10cm längre än mig!) och väger en bra bit över 1,3 kg :) 
 
Vi fick fira både jul, nyår och Frejas födelsedag, precis som vi ville och tänkt. Det är nog så, att när man inte förväntar sig nåt, då gläds man desto mer. Jag är verkligen både glad och tacksam. Kan inte önska mig bättre.
Berättar till bilderna om jul, nyår och Frejas 3-årsdag. 
 
På julafton var vi hemma hos Patrik (Lasses bror) och Anna och deras 3 busungar Maja, Wille och Elin. Här väntar Freja på tomten i farmors knä.
 
Kusinerna
 
Inte rädd för tomten alls!
 
Vågar t.o.m sitta i knäet!
 
På kvällen var vi hos min syster. Fick träffa tomten en gång till!

Freja och hennes kusin "Villman" (Villiam)
 
Vi firade nyår i Göteborg med Lasses syskon och deras familjer. Vi bodde på hotell och här i Patrik och Annas rum, firade vi tolvslaget. Åkte både buss och tåg denna dagen, som var uppskattat av barnen.
 
Här är alla på väg in på universeum, där vi tillbringade dagen med alla barnen. På kvällen åt vi 3-rätters på en mysig restaurang. Vi fick leta en stund, för det var visst fler som tänkt göra det :)
 
Freja och Elin kollar in fiskarna.

Grodan var kul, eller alla grodor, speciellt de blå..eller hur Anna;) eller jag menade Lasse..haha
 
Frejas födelsedag börja med sång, paket och frukost på sängen (gurkan var uppskattad i alla fall) Matilda hade ställt klockan för att hinna upp och fixa det INNAN hon skulle vakna.
 
Bättre än frukost :)
 
Dags för Frejas utomhuskalas. Inte för att hon hade så värst dåliga värden just då, men man vet aldrig hur det är just den dagen. Sen tycker vi att det är mysigt och annorlunda, så det kommer nog bli tradition att fortsätta med det, även när hon blir frisk. Det ända som fattades var snö, annars blev det hur bra som helst.
 
Många som kom och fira Freja. 42st, både släkt och kompisar till Freja. Så kul att så många kunde komma!
Vi hade tipspromenad, där man tävlade ihop med sin familj. 1:a pris var middag hemma hos oss, 2:a pris en fikastund hemma hos oss och 3:e fick choklad. Fiskdammen var roligast tyckte Freja.
 
Frejas bästisar Iris och Meja, var såklart här.
 
Alla presenter var uppskattade, men blev ganska blyg av all uppståndelse.
 
Frejas stora idoler, Fabror Padde och farfar spelade och sjöng.
 
En annan idol är kusinen Pontus
 
Fabror Alex hjälper till vid fiskedammen.
 
Faster Mita hjälper till med korven.
 
Vi bjöd på korv med bröd (Frejas favorit), dricka, varm choklad, kaffe, bullar (som Freja och jag bakat) och godispåse till barnen.
 
Så här trött är man efter ett kalas med mycket folk och "ket" (paket)
 
I 3 månader har Freja stått ut med "masken". Först fick vi hålla fast henne under skrik. Nu går det så här bra. Hon är fantastisk vår 3-åring!!