Söndag 25/8

2013-08-25 @ 20:38:07
Livet rullar på som vanligt. Fullt upp med huset. Vi eller Lasse och Anton rättare sagt, renoverar och fixar. Lasses lillebror Padde och Lasses pappa har hjälpt till mycket, vilket vi är oerhört tacksamma för.
 
Snart är Anton och Matildas rum klara, så Freja kan få ett eget rum. Det rummet som blir över, ska vi ha till data/pysselrum. Ska bli jättekul att få alla grejer till armbanden på ett ställe. Nu får jag flytta runt det, efter var det får plats och plocka ihop det igen för varje gång.
Känns så kul att alla verkar gilla armbanden dom fått hem. Enstaka fel har det blivit. Något har varit på tok för litet, eller en gång hade jag skickat helt fel färg. Kan bli så när man sitter sent på kvällen och börjar bli trött.
Färgerna jag gör nu är enfärgade blå, grön, svart, vit och rosa, eller randiga en färg+vit. Ny färg kommer bli röd, men har inte fått hem den ännu. Kommer förhoppningsvis nu i veckan.
 
http://www.barncancerfonden.se/1307241412/ Detta är länken till insamlingen, som nu är uppe i 16250kr!
Ganska stolt faktiskt, trodde jag inte när jag började för 1,5 månad sen.
 
Min blogg har lästs av någon på Hallandsposten, som hört av sig. Hon ville göra ett reportage om vår familj, Freja och uppmärksamma "Frejas Armband". Det var inte självklart att tacka ja. Ville såklart först veta att alla i familjen var bekväm med detta.
Vi tackade ja till detta. Tanken är att de ska komma hem till oss på tisdag för en intervju. Senare ska de vara med under Frejas sista högdos, som kommer andra veckan i September. De ville även närvara vid vår stora fest, som vi ska ha för Freja den 21 September. Vi får väl se hur detta går, ska bli kul att se hur det blir.
 
Eftersom Freja är så pigg nu och värdena är så bra, så passade jag och Freja på att följa med Meja och hennes mamma till öppna förskolan en förmiddag. Kanske inte det bästa, men Freja tycker det är så kul där och viktigt med livskvalité med. Hon härjade runt hela förmiddagen och hade jätteskoj. Påminner henne att hon inte ska röra dom andra barnen och spritar hennes händer med jämna mellanrum. Inte för att jag vet om det gör nån nytta, men känns bättre för mig i alla fall.
 
Samma dag, gick vi ut och åt med Lasses syskon och deras barn. Inte heller kanske så bra, med tanke på hur mycket folk där var, men kul hade både hon och vi andra. Hon är dessutom fortfarande pigg och inga tecken på att fått några baciller.
 
Några byggarbetare är här under några dagar och bytar syllar på huset. Det bankar och skakar i hela huset. Inget kul alls, men de är klara om ett par dagar och då kan vi äntligen få iordning i trädgården. Freja har inte ont av dom, hon sover som en stock, fast oväsendet.
 
Här leker Freja med Alice. En otroligt fin familj som vi lärt känna på sjukhuset. Samtidigt som jag helst hade sluppit lära känna alla dessa fina människor som vi gjort, så är jag tacksam att det finns så många positiva människor, som ger en hopp. Hade såklart velat att det var under andra omständigheter vi lärt känna varandra. Hennes mamma Sara Brodén säljer "Alicemössor" till förmån för Barncancerfonden. Har länkat till sidan här på bloggen. Det är hon som tagit de fina bilderna på tjejerna!
Känns konstigt att Alice fick sin sista behandling i onsdags och att vi nu inte kommer springa på varandra titt som tätt, men och andra sidan kan vi ses på roligare ställen istället. Kommer nog alltid att förbli en väldigt speciell vän för Freja <3
Önskar all lycka till henne och hennes storebror Philip och mamma och pappa förstås.
 
Ännu en bild på tjejerna.
 
och en sista.
 
Freja och hennes kompis Meja på öppna förskolan.
 
Freja och hennes kusin Elin tävlar:)
 
Ute och cyklar i nya kvarteret med Matilda.
 
Här kommer Pippi Långstrump...
 
 
 
 
 

Onsdag 14/8

2013-08-14 @ 14:33:38
Imorgon hade det varit en månad sen jag skrev sist. Lång tid, men känns inte som det. Mycket har hänt.
Vi har nu kommit till rätta i huset. Freja stormtrivs och vi andra med.
Jag var väldigt nervös över att flytta. Var livrädd att det inte skulle kännas rätt, när vi väl var här, men det känns verkligen rätt.
 
Många tankar och planer på hur vi vill ha det. Vi försöker ta ett steg i taget. Man får inte glömma bort att det varit ett tufft år vi haft bakom oss, både psykiskt och fysiskt. ETT ÅR! Ja snart är det ett år som gått. Lite mindre än 4 veckor bort är det den 9 September. Den dagen vi aldrig kommer glömma.
Den 9 September i år, kommer hon läggas in för sin SISTA högdos! Känns ofattbart att vi kommit så här långt.
Förra året tänkte jag att denna dagen aldrig skulle komma. Men nu är den snart här och det ska firas med en stor fest.
82st exakt har vi bjudit hit den 21/9 på kombinerad inflyttningsfest och fest för vår tappra lilla tjej. Vi ska vara i vår trädgård, så får hoppas på en riktigt fin höstdag! Annars får vi ordna värmefläktar i tälten.
 
Frejas Armband går riktigt bra. På hennes fond är det just nu 14.000kr. Mer än vad jag hoppats på så här långt. Jag har sagt till mig själv bara, att jag inte ska göra mer än några stycken om dagen, för att orka med. Blir därför ca 2 veckor att få dom klara, efter ni beställt.
Det finns följande att beställa:
Helsvarta, helrosa, helvita, helgröna, helblåa, svart/vit, rosa/vit, grön/vit, blå/vit.
När ni beställer är det bra om ni mäter handleden den ska sitta på. Kan man inte det av någon anledning, så får jag veta på ett ungefär, om det är kille/tjej, smal/kraftig och ålder. Brukar bli ganska bra ändå, för de är elastiska dessutom.
 
Var på sjönevads marknad i helgen. En kom fram och presentera sig för mig och tackade mig, sa att hon läste bloggen. Jättekul att du gjorde det!
Jag förstår nog inte hur mycket det berör folk när de läser den. För mig är det bara skönt att få skriva av sig. Att kunna gå tillbaka och läsa hur det var, när man orkar, har också varit till hjälp. Att det sen kan ge något till någon annan, är en väldigt bra bonus.
Har sett flera stycken med, som bär armbandet. Känns också lite underligt, men jättekul såklart. Lika kul när ni skickar bilder på era armband, när de sitter på.
 
Idag har vi varit på sjukhuset. Hon har fått sin näst sista vincristinbehandling (det cellgiftet som hon får ont i benen och käken). Sista blir i Oktober, efter det är det "bara" tabletter kvar.
Många av hennes kompisar var på sjukhuset idag. Bl.a T och A som hon så ofta pratar om. Lite konstigt att allt på sjukhuset har blivit så "normalt" för barnen. Jaha, där kom hon från sövningen och hon ska få slang, precis som jag idag. Droppställningar som springs runt med, "måste atta slangen" säger Freja till någon, som vet precis vad hon menar.
Allt gick bra idag, bara provsvaren vi inte hann få innan vi åkte hem. Alltid dom som avgör den kommande veckans dos av tabletter.
Idag ska hon även börja sin kortisonkur, som hon ska ha i 5 dagar. Brukar gå bra. Det vara bara sist, som hon vägra och spottade ut. Får hoppas det går bra dessa dagarna.
 
Flytthjälpen samlad och äter smörgåstårta. Tack ska ni ha för er insats!
 
Nu har inte Freja längre sitt älskade badkar. Fick improvisera först innan hon accepterade att duscha.