Onsdag 19/12

Idag var det dags för besök på sjukhuset. Freja sa när vi var på väg att vi skulle "ti baka"(tillbaka). Hon förstod vart vi skulle. Fråga henne om hon ville träffa "T", nää sa hon. Förknippar henne med sjukhuset, inte heller "L" ville hon träffa. Fast sen var det kul att se dom ändå såklart.
Idag var det dags för cellgiftet hon får varje vecka nu i en månad. Pratade med sjukgymnasten om Frejas rörlighet, men det är inte någon större skillnad och kommer knappast bli bättre den närmsta månaden pga behandlingen. Men sen ska hon bli bättre, längtar verkligen efter att se henne gå igen.
Hon har inte gått ner i vikt, så hon äter på bra som tur är.
 
Det var julfest med på avdelningen idag. Julpyssel, julsånger, fika och besök av tomten. Freja tyckte det var lite obehagligt med tomten först, men när hon fatta att hon skulle få paket, då var det helt plötsligt intressant.
En "lilla gubben" var det i paketet. Hon har redan pippi och på bilden såg hon herr nilsson och konstaterade att en sån ville hon ha. Får väl bli en sån i ett av paketen kanske..
 
Behandlingen var snabbt överstökat och blodproverna var bra. Två nya pärlor till sitt snöre fick hon också, en för sitt stick i porten och en för cellgiftet. Duktiga tjejen är hon, protesterar med munnen, men gör aldrig motstånd. Dom får göra vad dom ska, bara tårarna som får trilla lite.
Freja var mest glad när vi sa hejdå. Er som vi inte träffa idag, får ha en riktig God Jul ni också!
 
Senare på eftermiddagen gick hela familjen till stan. Dom stora barnen skulle köpa lite kläder och vi skulle hämta mediciner till Freja.
Hon är fortfarande svullen och öm om magen. Ont i sina små ben med har hon. Stor mage, med små stickor till ben har hon. Fast fortfarande sötast i världen!
 
Freja får paket av tomten
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback