Tisdag 4/12

Idag har vi varit ute stor del av förmiddagen med pulkan såklart. Träffade Frejas kompis Max och hans mamma. Kul att se er! Skulle bl.a köpa nya skor till Freja. Sjukgymnasten sa att vi skulle ha på skor ute, fast hon inte går. Vi har bara haft varma "tossor" innan. Efter tips ifrån Cissi (vars dotter gått igenom samma sjukdom), så pratade vi med sjukgymnasten på avdelningen. Så nu ska vi massera Frejas hälsenor och stretcha dem i "rätt" läge, så hälsenorna inte drar ihop sig. Vi har även fått veta nu att vi ska få tillgång till bassängen på sjukhuset två dagar i veckan, så Freja kan få simma. Blev superglad, för det var en stor sorg i sig att vi inte kunde få fortsätta simma med henne när hon blev sjuk. Hon har nämligen simmat på babysim sen hon var 2,5 månader gammal och älskar badhuset. Körde där förbi för ett par dagar sen och då säger hon direkt "bada" när hon ser det. Nu ska bara såret från operationen läka, sen så ska vi bada allt vad vi kan!
Så Cissi, STORT tack för det tipset, både med fötterna och badet.
 
Jag, Matilda och Freja tog en runda med pulkan innan kvällsmaten. Gick inom dagis och sa hej. Hon sa dagisfröknens namn direkt när hon såg huset. Sen tog vi en sväng om min lillasyster och sa hej med och pratade en stund.
Just nu sitter Freja och tittar på filmklipp på IPaden och ändrar själv vad hon vill ha, helt otrolig vad hon kan. Hon har haft intensivkurs när hon var på sjukhuset=) Fanns inte mycket till tidsfördriv när hon var trött och inte orka leka.
 
Freja vinkar hejdå varje dag till Anton och Matilda, det har hon alltid gjort. Idag blev det visserligen från övervåningen. På denna bilden syns granntjejen Amanda och hennes kompis. Dom brukar Freja också vinka hejdå till.

Kommentarer
Maria
Pia Ebeklint

Vad skönt att ni har nytta av mina tips. Vill ju inte att det ska vara så jobbigt för Freja som Emilia hade det.
Badet är verkligen bra. Även när Emilia varit så hängig när vi kommit dit så har hon haft kul i bassängen.
Visst är det härligt att se dem glada trots allt de går igenom! De är också bra på att leva i nuet. Inte grotta ned sig i det jobbiga utan när de är avklarat så lämnar de det bakom sig. Som vuxen har man inte alls lika lätt för det.

Kramar till er!
Cissi

2012-12-06 @ 20:46:26

eva B

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback