Torsdag 27/12

Idag var det dags för en ny kortisonbehandling, som varar i 2 veckor. Öppnar burken från apoteket och ser att det är kapslar. Står på receptet att det ska vara tabletter och med tanke på att hon ska ha halvor och 3/4 tabletter, så kan man snabbt räkna ut att kapslar inte är det bästa alternativet. Vi fick hoppa över morgondosen och åka upp till sjukhuset i stället.
 
Idag var det dags för behandling, cellgift i blodet och vanliga prover.
Var klara vid 13-tiden, men proverna visa att hennes Hb var för lågt, så hon behövde även en påse blod. Vi bestämde att åka hem, så hon fick sova lite. Efter det åkte vi tillbaka för att ge henne blodet. Det tog lite mer än 2 timmar, sen åkte vi hem igen. Fick med oss kortison för några dagar, eftersom det kommer dröja att få nya från apoteket.
Bad även att få ut provsvaren från första dagen då Freja blev sjuk. Intressant nu när man vet så mycket och se hur alla värdena såg ut då.
 
På kvällen ville inte Freja ta sina mediciner, men efter en stund gav hon med sig. Kortisonet smakar väldigt illa, men eftersom alla andra mediciner går så bra, bestämde vi att vi skulle vänja henne vid att ta alla mediciner för sig, så inte maten blir förknippad med dom. Vill ju att hon ska äta och tycka det är gott och inget påtvingat som smakar illa. Hon äter än så länge bara så pass att hon håller vikten, inte mer.
 
Freja cyklar runt medans hon får blod, inget stoppar henne!
 
 
 

Kommentarer
sofie

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback