Ännu lite bättre

Idag bestämde vi att vi ville gå en långrunda ute i det fina vädret. Lite svårt att parrera in just långa promenader. Är det inte dropp, så är det mediciner eller sondmat. Men vi fick det att funka att sticka strax efter 12, så kunde vi skjuta på 2-medicinen lite. Vi gick hem och Freja somnade gott i vagnen. När vi kom hem, stannade jag, Matilda och Freja kvar ute i trägården. Satt och gotta oss i solen medans Freja sov jättegott i sin vagn.
Lasse passade på att fixa med datorn. Den har blivit så slö, är ju ingen hemma som fixar uppdateringar och annat krafs=). Nu verkar den må bättre iaf.
Sen gick vi inom farmor och farfar innan vi gick vidare upp till sjukhuset. Dags för mediciner och mat.
Hon har haft feber idag med, 39 som mest..suck..nya blododlingar! Börjar bli riktigt frustrerad över den här febern. De flesta andra som varit och är i samma situation som oss, brukar säga att första månaden är mest hemsk. Men Freja har varit sjuk i 1 1/2 månad och hon är ju som värst just nu, fast några veckor är kanske inte så mycket när man tittar ett halvår tillbaka eller mer. Kanske vi säger detsamma då. Just nu känns det inte så iaf.
Kräker en hel del med och klöks i samband med sondmaten. Får inte i sig den mängden vätska hon behöver per dygn, så hon skulle få vätskedropp till natten.
 
Läkaren ville röntga lungorna igen, eftersom hon är så rosslig och slemmig, samtidigt röntga sondslangen så den inte låg fel. Kunde vara därför hon kräktes så lätt.
Freja fick lugnande medicin och sen ner till röntgen nu ikväll. Hon är fantastiskt duktig nu. Precis som hon vet vad som gäller. Behöver inte hålla henne som vi fick göra i början.
Röntgen visade att allt var bra. Det var väl bra, men hade kanske varit bättre att sonden låg fel, tänker jag. Då hade vi haft ett svar på varför hon kräker så mycket.
När vi kom upp från röntgen passade vi på att bada henne när medicinen fortfarande verka. Hon t.o.m lekte lite i baljan. Såren börjar läka bra i munnen nu, även i rumpan och ansiktet. Bara fingrarna som ser läskiga ut när skinnet släpper helt. 
Lekt en hel del idag med. Gått några steg, lekt i lekterapin med Matilda. Vi har fått bära runt på henne, även Matilda och farmor.
Vet att en del av personalen läser bloggen. Även om vi visar vårt missnöje ibland, ska ni veta att ni är fantastiska och vi uppskattar ert tålamod och ert engagemang för Freja och oss. Man känner sig så pressad, frustrerad, rädd och ledsen och lätt att det går ut över er såklart.
 
När Lasse tog en dusch i eftermiddags, så gick jag, Matilda och Freja en runda på sjukhuset. Vi fick för oss att hälsa på avdelning 17 (neonatalavdelningen). Där låg Anton och Matilda när dom var förtidigt födda i vecka 29.
Jag hade hört rykten om att en sköterska jag gillade väldigt mycket hade kommit tillbaka, efter att jobbat utomlands i flera år, för att jobba som chef på avdelningen.
Personalen släppte glatt in oss och pratade om Anton och Matilda, vi berättade om Freja också. Matilda fick se en sån kuvös som hon legat i och salen dom låg på. En sköterska kände igen mig och jag henne, kul!
Sköterskan som vi döpt Matilda efter skulle inte börja förens på torsdag. Angelika heter hon. Matilda heter, Elin Angelika Matilda. Vi får gå dit igen när hon är tillbaka, när Anton är med. Får se om dom har kvar vår fina tavla jag gjort till dom på barnen, som tack för den långa tiden barnen vårdades där.
 
Matilda tog denna bilden på mig och Freja, när vi stod vid "trädet" där alla löv är bilder på personalen. Finns även namnskyltar som de sätter upp hur de jobbar under dagen. Freja flytta runt dessa som hon ville, till slut blev det bara en kvar som skulle jobba kväll. Blir tufft!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Anonym

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback