Cellgifterna är inne..

Idag har det väl inte hänt så mycket. Cellgifterna blev klara i eftermiddags, så nu ska hon bara ha dropp 2-3 dygn, så kroppen sköljer ur sig det.
Får byta blöja ofta dygnet runt och varje blöja ska vägas och ta en urinsticka på. Blod i urinen, protein och nu sist jag kolla var där protein i. Springer till sköterskan direkt och undrar om det är nåt att oroa sig för, men det har det inte varit som tur är.
Ph- värdet får inte gå under 7, det lägsta hon haft idag är 7,0..så hon sköter sig!
Kräkt en del och varit lite avslagen, men var uppe en stund på golvet och lekte med Matilda. Det var disco, musik och clowner på sjukhuset idag. Freja titta och lyssna, dansa lite med mamma, men sen fick det var nog.
 
I lekterapin var där en ditlånad dinosaurie från universeum. Rätt var det var, så morra den och rörde på sig. Freja blev så förvånad så det kom ett högt och ljudligt OOOJJ, samtidigt som hon peka på den.
 
Barncancerfonden har startat med "supersnöre", världens viktigaste snöre. Man får börja samla "pärlor" på ett långt snöre och varje pärla står för en del av behandlingen och man får sista pärlan när man tar sista tabletten om 2,5 år, för Frejas del då. Jättefin idé tycker jag. Blir ju ett kärt minne och klart en lycka när man får trä på sista pärlan. Det kommer hon ju fixa själv, då hon faktiskt kommer ha fyllt 4år.
 
Ikväll kom en familj, som representerade barncancerföreningen (som drivs av såna som varit drabbade själv på något vis, själva kanske, föräldrar, mor och farföräldrar mm) och bjöd på fika. Ett konditori här i Göteborg sponsrar med det. Tårtor och bullar bjöd dom på idag. Familjen som var där, hade sin dotter med sig som blev frisk från leukemi förra året. Hon var jättego och kunde prata själv om hur det var att vara sjuk. Kände ju varenda peronal där! Hon berätta även att hennes bästa kompis från sjukhuset dog av sin hjärntumör i våras och hon hade varit på begravningen och vid hennes grav. Hon verka tycka att hon hade det bättre nu. Så mogen för sin ålder hon är, 8år gammal. Det var även kompisen.
 
Sen hade jag och Matilda tänkt gå, men precis då kräkte Freja ner sig, så vi stanna till hon fått både medicin mot illamående och morfin. Fått tvättat henne och allt som blev nerkräkt. Sen mådde hon bättre och kunde följa med ner till entrén och säga hejdå till oss.
 
Här är Frejas supersnöre
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback