Lite bättre idag

Kan äntligen få skriva att det är lite bättre, om än lite. Vissa dagar går lättare förbi än andra, idag har varit en sån dag. Sluppit gråta floder eller fly ner i kulvertarna för att få vara ensam en stund. Svårt att få nåt privatliv överhuvudtaget när Freja vill att vagnen ska rulla fram och tillbaka i korridorerna. Eller när vi äntligen fått en lugn stund, då Freja sover djupt (ibland vaknar hon vagnen stannar nämligen), så vi kan sitta själva på rummet, ja då kommer det kanske in nån som ska ta prover, ge medicin eller koppla ifrån nåt. Jag vet att dom måste störa, men ibland vill man skrika att låt oss vara ifred!!
Förstår verkligen Lasse när han blir irriterad på folk, när han lever där 24 timmar om dygnet Ingen personal jobbar likt och så ska det ju vara såklart, vore trist annars.
Vi har inte ens tagit emot besök på länge nu känns det som. Vi orkar helt enkelt inte och inte Freja heller för den delen, men imorgon ska flera komma, för då ska sköterskorna som ansvarar för Freja informera anhöriga om sjukdomen och behandlingen mm.
Så då blir det lite besök såklart
.
Efter en påse blodplättar idag så har Freja blivit lite bättre i munnen, blöder bara lite. Däremot blev hennes svullnad i ansiktet värre idag, även fötter och händer blev svullna. Kunde inte se knogarna ens. Ett albumindropp och vattendrivande medicin gjorde det bättre. Hon hade gått upp snabbt i vikt av vätskan, så nu skulle vi väga blöjorna, för att se att hon får ut all vätska som hon dragit på sig.
 
Vi gick ut en liten runda på eftermiddagen, men det blev bara en liten runda, för Freja kräkte. Det var gammalt blod blandat med slem, som behövde komma upp antagligen. Hon har kräkt några gånger idag, så hon fick ett välbehövt bad efter rundan ute.
Febern håller i sig och ligger kostant på 38,5 ca. De tar nya blododlingar varje dag då. Har glömt att fråga om det blivit nåt svar på det. Blandar ihop allt, men har för mig att hon står på två stycken pencillin nu, så det kanske beror på nåt av blododlingsvaren. Nu blev det lite rörigt, men det är det verkligen. Lasse skulle varit hemma och sagt vad jag skulle skriva, för han har bättre koll än jag på mediciner, blodprover och tider än jag.
 
Kom hem senare idag. Ätit kvällsmat med barnen och tittat lite på tv, precis som alla andra kvällar just nu.
 
En bild på Freja när jag kom imorse, hon sov så fridfullt och andades så tungt och lugnt, visserligen syns lite blod på kudden från natten, men så skönt att hon hade sovit gott hela natten. Se som hon håller i nappen!
 
 
 

Kommentarer
Maria
anneli
Nettan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback